Ingredientai:
- Šamo filė – 1 kg
- Garstyčios – 2 šaukštai
- Augalinis aliejus – 1 šaukštas
- Pomidorų pasta – 1 šaukštas
- Česnakas – 4 skiltelės
- Miltų ir pipirų mišinys – 2-3 šaukštai
- Kukurūžų kruopos– 1,5 stiklinės
- Svogūnas – 1 vnt.
- Poras – 1 vnt.
- Vanduo – 3 stiklinės
- Avies sūris – 50 g
- Druska, juodieji pipirai, sviestas pagal skonį
Gaminimas:
- Paruoškite marinatą iš garstyčių, pomidorų pastos, česnako, sviesto, druskos ir pipirų.
- Į gautą marinatą įdėkite šamo filė ir palikite dienai.
- Trumpai keptuvėje su sviestu apkepkite kukurūzų kruopas su smulkintais svogūnais ir porais. Po truputį pilkite vandenį ir maišykite, kad nesusiformuotų gabaliukai. Pasūdykite ir virkite tol, kol visos sultys išgaruos ir krupos taps minkštos.
- Marinuotą šamo filė apvoliokite miltuose iš abiejų pusių ir kepkite ant keptuvės su sviestu.
- Tiekdami ant stalo, iš pradžių dėkite kukurūzų kruopas, apiberkite avies sūriu ir smulkintais porais. Tik vėliau dėkite keptą žuvį.