Ingredientai:
- Šamas ar šamo filė su oda – 1 kg
- Majonezas – 2 šaukštai
- Vienos šviežiai išspaustos citrinos sultys
- Druska, juodieji pipirai, kalendra pagal skonį
Gaminimas:
- Šamo filė nuplaukite ir filė odą negiliai įpjaukite.
- Kitame inde sumaišykite citrinos sultis, majonezą, druską ir prieskonius.
- Gautu prieskonių mišiniu ištepkite žuvį ir jos odą. Palikite dviem ar daugiau valandų.
- Marinuotą šamo filė sudėkite ant folijos lakštų ir įviniokite žuvį taip, kad neišbėgtų sultys.
- Įdėkite šamo filė folijoje į įkaitintą iki 200 laipsnių orkaitę, kepkite 20-30 minučių. Vėliau atidenkite šamo filė ir kepkite dar 15 minučių iki žuvis įgaus rudą plutą.
- Paruoštą šamo filė įdėkite į lėkštę be folijos. Papuoškite žalumynais ir citrina.