Ingredientai:

  • Šamas ar šamo filė su oda – 1 kg
  • Majonezas – 2 šaukštai
  • Vienos šviežiai išspaustos citrinos sultys
  • Druska, juodieji pipirai, kalendra pagal skonį

Gaminimas:

  1. Šamo filė nuplaukite ir filė odą negiliai įpjaukite.
  2. Kitame inde sumaišykite citrinos sultis, majonezą, druską ir prieskonius.
  3. Gautu prieskonių mišiniu ištepkite žuvį ir jos odą. Palikite dviem ar daugiau valandų.
  4. Marinuotą šamo filė sudėkite ant folijos lakštų ir įviniokite žuvį taip, kad neišbėgtų sultys.
  5. Įdėkite šamo filė folijoje į įkaitintą iki 200 laipsnių orkaitę, kepkite 20-30 minučių. Vėliau atidenkite šamo filė ir kepkite dar 15 minučių iki žuvis įgaus rudą plutą.
  6. Paruoštą šamo filė įdėkite į lėkštę be folijos. Papuoškite žalumynais ir citrina.

MARINUOTAS ŠAMAS KEPTAS FOLIJOJE