Ingredientai:

  • Šamas – 1,5 kg
  • Šoninė – 250 g
  • Svogūnas – 1 vnt.
  • Česnakas – 5 skiltelės
  • Virtas kiaušinis – 3 vnt.
  • Kiaulių žarnos
  • Druska, malti juodieji pipirai, malta kalendra, džiovintos petražolės pagal skonį
  • Augalinis aliejus – kepimui

Gaminimas:

  1. Smulkiais kubeliais supjaustykite šamo filė ir šoninę.
  2. Smulkiai pjaustytą svogūną apkepkite su augaliniu aliejumi. Atvėsinkite.
  3. Į supjaustytą žuvį su šonine įdėkite svogūną, česnaką, smulkintus kiaušinius, žalumynus ir prieskonius. Gerai išmaišykite.
  4. Į kiaulių žarnas sudėkite gautą masę.
  5. Gautą dešrą sudėkite ant grotelių ir įdėkite į įkaitusią iki 190-200 laipnių orkaitę. Kepkite 35-40 minučių.

NAMINĖ ŠAMO DEŠRA