Ingredientai:
- Šamas – 1,5 kg
- Šoninė – 250 g
- Svogūnas – 1 vnt.
- Česnakas – 5 skiltelės
- Virtas kiaušinis – 3 vnt.
- Kiaulių žarnos
- Druska, malti juodieji pipirai, malta kalendra, džiovintos petražolės pagal skonį
- Augalinis aliejus – kepimui
Gaminimas:
- Smulkiais kubeliais supjaustykite šamo filė ir šoninę.
- Smulkiai pjaustytą svogūną apkepkite su augaliniu aliejumi. Atvėsinkite.
- Į supjaustytą žuvį su šonine įdėkite svogūną, česnaką, smulkintus kiaušinius, žalumynus ir prieskonius. Gerai išmaišykite.
- Į kiaulių žarnas sudėkite gautą masę.
- Gautą dešrą sudėkite ant grotelių ir įdėkite į įkaitusią iki 190-200 laipnių orkaitę. Kepkite 35-40 minučių.