Ingredientai:
- Šamo filė – 800 g
- Bulvės – 800 g
- Svogūnas – 1 vnt.
- Grietinė – 300 ml
- Sviestas – 2,5 šaukšto
- Malti raudonieji pipirai – 1 šaukštelis
- Druska pagal skonį
Gaminimas:
- Šamo filė supjaustykite mažais gabalėliais ir pasūdykite.
- Nuskustas bulves supjaustykite plonais kubeliais. Sviestu ištepkite kepimo formą, skardą ar keptuvę ir sudėkite į ją bulves, pasūdykite, ant viršaus išdėliokite šamo filė.
- Sumaišykite stambiai sutarkuotą svogūną su sviestu ir pipirais. Gautą mišinį supilkite ant žuvies ir bulvių.
- Kepimo skardą įdėkite į įkaitintą iki 150 laipsnių orkaitę ir kepkite 40-50 minučių arba tol, kol bulvės taps minkštos.