Ingredientai:

  • Šamo filė – 800 g
  • Bulvės – 800 g
  • Svogūnas – 1 vnt.
  • Grietinė – 300 ml
  • Sviestas – 2,5 šaukšto
  • Malti raudonieji pipirai – 1 šaukštelis
  • Druska pagal skonį

 

Gaminimas:

  1. Šamo filė supjaustykite mažais gabalėliais ir pasūdykite.
  2. Nuskustas bulves supjaustykite plonais kubeliais. Sviestu ištepkite kepimo formą, skardą ar keptuvę ir sudėkite į ją bulves, pasūdykite, ant viršaus išdėliokite šamo filė.
  3. Sumaišykite stambiai sutarkuotą svogūną su sviestu ir pipirais. Gautą mišinį supilkite ant žuvies ir bulvių.
  4. Kepimo skardą įdėkite į įkaitintą iki 150 laipsnių orkaitę ir kepkite 40-50 minučių arba tol, kol bulvės taps minkštos.

ORKAITĖJE KEPTAS ŠAMAS