Ingredientai:

  • Šamas – 1-1,5 kg
  • Majonezas – 200 g
  • Žalumynai (petražolės, krapai) – 1 ryšulys
  • Svogūnai – 2 vnt.
  • Lauro lapai – 4 vnt.
  • Citrina – 0,5 vnt.
  • Baltas sausas vynas – 1 stiklinė
  • Druska, malti juodieji pipirai pagal skonį

Gaminimas:

  1. Šamo filė gabalėlius sudėkite į puodą ar gilią lėkštę.
  2. Įberkite į puodą smulkintus žalumynus, druską, pipirus, lauro lapus ir džiovintus raudonėlius.
  3. Nulupkite svogūną ir supjaustikite žiedais. Juos taip pat sudėkite į puodą.
  4. Išspaustos citrinos sultimis užpiltike šamo filė, vėliau įpilkite į gautą masę stiklinę balto sauso vyno (vietoje vyno galite naudoti vandenį).
  5. Žuvies filė marinate gerai išmaišykite ir palikite 1,5-2 val.
  6. Išimkite šamo gabalėlius iš marinato, ištepkite juos majonezu.
  7. Į foliją įviniokite šamo filė su svogūnų žiedais. Svarbu, kad žuvis būtų įviniota tankiai ir be skylių.
  8. Šamo filė folijoje tankiai užkaskite įkaitusiose anglyse. Kepkite 20-30 minučių.

Virėjo patarimas: Anglyse keptą žuvį galite tiekti ant stalo su šviežiomis daržovėmis ar mėgstamu padažu.

ŠAMAS KEPTAS ANGLYSE