Ingredientai:
- Šamas – 1-1,5 kg
- Majonezas – 200 g
- Žalumynai (petražolės, krapai) – 1 ryšulys
- Svogūnai – 2 vnt.
- Lauro lapai – 4 vnt.
- Citrina – 0,5 vnt.
- Baltas sausas vynas – 1 stiklinė
- Druska, malti juodieji pipirai pagal skonį
Gaminimas:
- Šamo filė gabalėlius sudėkite į puodą ar gilią lėkštę.
- Įberkite į puodą smulkintus žalumynus, druską, pipirus, lauro lapus ir džiovintus raudonėlius.
- Nulupkite svogūną ir supjaustikite žiedais. Juos taip pat sudėkite į puodą.
- Išspaustos citrinos sultimis užpiltike šamo filė, vėliau įpilkite į gautą masę stiklinę balto sauso vyno (vietoje vyno galite naudoti vandenį).
- Žuvies filė marinate gerai išmaišykite ir palikite 1,5-2 val.
- Išimkite šamo gabalėlius iš marinato, ištepkite juos majonezu.
- Į foliją įviniokite šamo filė su svogūnų žiedais. Svarbu, kad žuvis būtų įviniota tankiai ir be skylių.
- Šamo filė folijoje tankiai užkaskite įkaitusiose anglyse. Kepkite 20-30 minučių.
Virėjo patarimas: Anglyse keptą žuvį galite tiekti ant stalo su šviežiomis daržovėmis ar mėgstamu padažu.