Ingredientai:
- Šamas ar šamo filė – 350 g
- Miltai – 400 g
- Svogūnai – 2 vnt.
- Grietinė – 50 g
- Petražolės (žalymynai) – 0,5 ryšulio
- Svogūnų laiškai – 0,5 ryšulio
- Druska, pipirai pagal skonį
Gaminimas:
- Šamo filė nuplaukite, supjaustykite smulkiais gabalėliais.
- Sumalkite mėsmale supjaustytą šamo filė, nuluptą ir supjaustytą svogūną.
- Gautą masę pasūdykite, įberkite pipirų ir viską gerai išmaišykite.
- Iš miltų, kiaušinio ir vandens išminkikyte kietą tešlą, iškočiokite ploną lakštą, iš jo stiklinės pagalba išpjaukite skritulius.
- Į kiekvieno skritulio vidurį įdėkite šiek tiek faršo ir sulipdykite, formuodami koldūnus.